top of page

Akupunktur

Akupunktur er en ældgammel behandlingsform, som går mere end 2500 år tilbage.

Ved akupunkturbehandling gennembrydes og stimuleres meridianpunkterne med nåle og/eller moxa og varme. Herved styrkes kroppens naturlige helingsproces.

Et akupunkturbehandlingsforløb afhænger meget af den enkeltes ubalance. Et typisk forløb vil strække sig over 4 til 10 behandlinger, men det kan være både mere eller mindre.

Inden en akupunkturbehandling er det vigtigt at få så meget viden om klientens helbredstilstand som overhovedet muligt. Derfor besvarer klienten en lang række spørgsmål herom for at akupunktøren kan stille den bedst mulige TCM-diagnose. (TCM: Traditional Chinese Medicin)

Selve behandlingen med nåle varer ca. ½ time.

Et akupunkturbehandlingsforløb afhænger meget af den enkeltes ubalance. Et typisk forløb vil være mellem 4 og 10 behandlinger, men det kan være både mere eller mindre.

Jeg supplerer ofte mine akupunkturbehandlinger med enten den franske øreakupunktur, posturologien eller den dybdegående bindevævsregulering, hvilket har givet mig meget gode erfainger mht. til behandlingernes effektivitet.

Teknikkerne er populære på grund af deres gode virkning.

​​

Historien bag akupunkturen

I Kina er metoderne vidt udbredt og har været det igennem tusinder af år. Opstarten og udviklingen af denne behandlingskunst har undergået en lang historisk proces. Grundlaget for brug af meridiansystemet i behandlingen udspringer af det kinesiske folks opsummerede erfaring. Denne erfaring er affødt af folkets kamp imod sygdomme.

Helt tilbage i stenalderen brugte folk nåle fremstillet af sten til behandlingsformål. Disse specielt tilvirkede sten er egentlig det første eksempel på brugen af akupunktur. Sideløbende med den sociale og teknologiske udvikling er instrumenter til brug i meridianpunkterne blevet forbedret. Således har vi i dag et meget fint udviklet nåleudstyr bestående af meget fine, sterile engangsnåle i kirurgisk stål.

Brugen af akupunkturpunkter og moxibution er vigtige elementer i traditionel kinesisk medicin. Med disse metoder kan sygdomme forebygges eller behandles.​

Akupunktur nærbillede
bottom of page