top of page
Beskrivelsen og behandlingen af menneskets positur

Posturologi er beskrivelsen og behandlingen af menneskets stilling (positur) i rummet.

 

Den er en forholdvis ukendt videnskab, men er accepteret af Universiteter i Amerika, Frankrig og Italien, bl.a. l´Academie`de Medicine, Frankrig og American Academy of Neurologi.

Kroppen har muskler som dels bruges til bevægelse (de fasiske) og dels bruges til at støtte skelettet (de toniske). Begge er de under nervesystemets kontrol.
Vi kan holde os oprejste på grund af spændthed i bestemte muskler. Denne spændthed er dog ikke under vores viljes kontrol, men er reguleret fra hjernen og påvirker kroppens stilling (postur).

 

Spændtheden er til tider ikke ens i begge sider af kroppen og medfører derfor en skævhed i vores stilling i rummet.
Denne skævhed kan forårsage smerter, især når den har været der længe.

 

Hverken vilje, massage eller træning kan regulere de spændte muskler, for spændtheden er nemlig styret af hjernen udfra de oplysninger, den får fra kroppen.
 

Beskeden fra kroppen kommer hovedsageligt fra øjne og fødder, men også fra sensoriske (følsomhed i) muskler.

 

Selve behandlingen

En posturologisk behandling består af forskellige test af kropsholdning  og -stilling med henblik på at finde årsager til eventuelle skævheder og/eller smerter.
Efter testen kan jeg enten via øreakupunkturen, posturologiske såler (2-3mm indlæg samt evt. neurochip) og/eller kraftige magneter rette op på eventuelle skævheder i kroppen samt fjerne smerter.
Metoden er yderst effektiv og der er øjeblikkelig effekt.

 

Jeg tjekker alle mine patienter for et posturologisk problem.​
Ca. 70 - 80 % af alle smertepatienter har et posturologisk problem.

Hvis du er i tvivl om du evt. har et posturologisk problem, er du altid velkommen til at ringe og få en snak om, hvorvidt jeg kan hjælpe dig.

bottom of page